O femeie în vârstă de 43 de ani, din Filiași, s-a ales cu dosar penal pentru că nu și-a lăsat copilul, în vârstă de 13 ani, să meargă la școală. Acest lucru a fost depistat de către polițiștii care timp de două zile au efectuat mai multe acțiuni în unitățile de învățământ din județul Dolj. 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, elevul respectiv nu se prezentase nicio zi la cursuri, de când a început școala și până la data de 20 septembrie.

„În urma activităţilor preventive desfăşurate la o şcoală din Filiaşi, poliţiştii de ordine publică au constatat faptul că un elev de 13 ani, înscris în clasa a V-a, nu s-a prezentat la cursurile şcolare în perioada 10-20 septembrie. Din verificările efectuate a rezultat faptul că mama acestuia, în vârstă de 43 de ani, la care se află în îngrijire şi ocrotire, l-ar fi împiedicat pe minor să meargă la cursurile de învăţământ general obligatoriu”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu.

Articolul precedentCraioveanul care a bătut un polițist, atestat preventiv
Articolul următorCasting pentru un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, la Teatrul Național din Craiova