Universitatea din Craiova organizează, vineri, începând cu ora 18.30, „Noaptea Cercetătorilor”, un eveniment cu experimente și conferințe din diverse domenii științifice, intrarea fiind liberă.

Potrivit organizatorilor, seara de vineri va avea în program standuri de prezentare ale facultăților Universității din Craiova, concursuri pentru elevi de liceu şi gimnaziu, activități destinate copiilor.

“În cadrul ScienceCafé se va desfășura conferința științifică „Alfred Nobel și premiile Nobel” susținută de profesorul doctor Lars BRINK de la Institutul de Tehnologie Chalmers, membru al Academiei Suedeze de Științe, membru al Comitetului Nobel pentru Fizică. La Universitatea din Craiova vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale științei: fizică, chimie, matematică, horticultură, agricultură, mecanică, geologie, inginerie electrică, automatică, educație fizică și kinetoterapie, litere, pictură, baze de date. Fiecare experiment va fi prezentat de profesori și studenți specializați în domeniu, astfel încât fenomenele științifice să fie înțelese de cei prezenți la eveniment, indiferent de nivelul cunoștințelor”, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii Craiova.

“Noaptea Cercetătorilor”  este un eveniment ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului. Tema anului 2018 este „HandlewithScience” / „Tratează cu știință”.

 

Articolul precedentEco Sud vrea să mărească tariful de depozitare a gunoiul la Mofleni. Primăria Craiova respinge cererea
Articolul următorProtest la Penitenciarul Pelendava din Craiova