Proiecția în avanpremieră națională a celui mai nou film regizat de Florin Șerban, „Dragoste 1: Câine”, proiecția specială a filmului „Moromeții”, concerte și demonstrații culinare, de toate acestea se pot bucura iubitorii de film, în perioada 24 august-1 septembrie, cu ocazia derulării celei de-a IX-a ediție a evenimentului Divan Film Festival.  

Timp de nouă zile, spectatorii aflați în Craiova și Port Cultural Cetate se pot delecta cu filme, teatru, concerte și demonstrații culinare. „După premiera mondială de la Festivalul de Film de la Sarajevo, prima parte a „Dragoste 1: Câine”, Trilogiei Dragostei semnată de regizorul Florin Șerban (“Eu când vreau să fluier, fluier”, “Box”), va fi proiectat în premieră națională la Divan Film Festival, în Port Cultural Cetate. Avându-i în rolurile principale pe Cosmina Stratan și Valeriu Andriuță, “Dragoste 1: Câine” ne spune povestea unui pădurar singuratic, a cărui existență este dată peste cap de o femeie pe care o găsește în pădure”, transmit organizatorii Divan Film Festival.

Un alt moment special din programul Divan Film Festival îl reprezintă proiecția filmului „Moromeții”, mai spun organizatorii. Lansarea filmului va avea loc în luna noiembrie a acestui an, iar spectatorii Divan Film Festival vor avea ocazia să vadă un fragment consistent din acesta după proiecția “Moromeții”. Evenimentul va avea loc în Gradina de Vară din Parcul Romanescu, Craiova, în prezența unei părți a echipei.

Nici cei mici nu au fost dați uitării, „Străjerii” fiind primul film românesc cu și pentru copii făcut după Revoluție și se va regăsi în programul Divan Film Festival. De asemenea, scurtmetrajele autohtone fac parte din selecția festivalului. De la drame sociale foarte puternice, care vorbesc despre familie (“Liniște”, regia Alex Iureș), sau despre relațiile umane (“Iedera”, regia Sarra Tsorakidis), filme cu priză la public cu accente de comedie romantică (“Misterul unui caz simplu”, regia Vera Surățel) sau pline de elemente suprarealiste (“Atacul peștilor burete”, regia Vlad Dâmboviceanu), până la animații dark precum (“Cel mai bun client”, regia Serghei Chiviriga), de toate acestea se vor bucura spectacorii.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu” și Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Craiova, susținut de Centrul Național al Cinematografiei și Consiliul Județean Dolj, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Uniunea Cineaștilor din România.

Articolul precedentMormane de gunoaie lângă piața din Calafat. Chiar și primarul a recunoscut că este vorba despre un volum mare de gunoi
Articolul următorTeatrul craiovean a pierdut un actor păpușar. Alexandra Davidescu s-a stins din viață