Primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşti vor fi gata mai devreme decât termenul prevăzut în contract, potrivit anunțului făcut de către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Mehedinți.

Acesta a mai spus că lucrările vor începe în cel mult două săptămâni și că are încredere în constructor.

„La Balș, am venit puțin mai târziu, n-am prins traficul. Dar o să vedeți în două săptămâni că vom deschide șantierele pentru tronsonul II din autostrada Pitești – Craiova, unde avem un constructor român, pe care sper să nu-l mai hulească mulți politicieni, așa cum am văzut că fac în ultima perioadă, un constructor care va confirma și care va termina și lucrările înainte de termen”, a precizat Cuc.

Guvernul a aprobat, luna trecută, sumele pentru exproprierea proprietarilor terenurilor de pe traseul viitorului drum expres, pe cele două tronsoane.

Drumul expres Craiova-Piteşti, în lungime totală de 120 kilometri, a fost împărţit în patru loturi, pentru construire, pentru loturile III şi IV procedurile de licitaţie fiind reluate, după ce au fost contestate în instanţă.

Conform CNAIR, tronsonul 1 (17,7 km) se întinde între km 0+000 și km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita județelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Cel de-al doilea tronson se întinde între km 17+700 și km 57+550 și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Articolul precedentA vrut să evite impactul cu o altă mașină și a lovit un cap de pod. Trei doljeni au ajuns la spital
Articolul următorDoljean prins cu haine furate din mall-ul din Craiova