Armata Română se confruntă, în prezent, cu deficit de personal, Ministerul Apărării Naţionale încercând să rezolve această problemă până la finele anului. Anul trecut, aproape 8.000 de oameni au plecat din sistem, după cum a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor, prezent miercuri, la Craiova.

Până la finele acestui an se încearcă  încadrarea a peste 6.000 de posturi, funcțiile fiind variate. „Nu este uşor să atragi oameni către Armata României, pierderea de anul trecut a fost una destul de consistentă, aproape 8.000 de oameni care au plecat din sistem. Anul aceasta am început activitatea printr-un memorandum adoptat în Guvernul României cu 6.457 de posturi scoase la concurs pentru a încerca să recalibrăm resursa umană din armată. Nu se întâmplă lucrurile peste noapte, sperăm ca până la finalul anului să reuşim să încadrăm aceste funcţii“, a declarat Fifor.

Referitor la funcțiile scoase la concurs, nu mai puțin de 400 sunt pentru medici, psihologi sau ingineri. „Sunt funcţii de toate tipurile, inclusiv 400 de funcţii de medic, psihologi, ingineri. Pe de altă parte, fiecare categorie de forţe a solicitat un număr de posturi pe care noi am încercat să le prindem în acest memorandum“, a conchis Mihai Fifor.

Articolul precedentMihai Fifor: „Este puțin probabil să discutăm despre reluarea stagiului militar obligatoriu, în acest moment”
Articolul următorMihai Fifor: „Până la finele acestui an, Brigada Multinațională de la Craiova să fie declarată complet operațională”