Medicii de la Spitalul Municipal Filantropia Craiova și cei de la Spitalul Clinic CF Craiova vor fi ajutați, în această perioadă, de trei cadre medicale care au fost detașate de la unitățile sanitare din Turceni, respectiv Motru din județul Gorj. 

Potrivit unei informări a Prefecturii Dolj, la „Filantropia” au fost detașați doi medici specialişti ATI, iar la Spitalul CF Craiova un chirurg.

„În vederea suplinirii liniilor de gardă de la Spitalul Municipal Filantropia şi Spitalul Clinic CF Craiova, am solicitat şi astăzi am primit şi aprobarea pentru detaşarea a trei cadre medicale, respectiv a doi medici specialişti ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni ce vor asigura serviciile până la încetarea stării de urgenţă la Spitalul Filantropia – spital suport pentru obstetrică – ginecologie, şi a unui medic specialist chirurgie generală din cadrul Spitalului din Motru care va asigura linia de gardă la Spitalul Clinic CF Craiova”, spun reprezentanții Prefecturii Dolj.

Reprezentanții Prefecturii Dolj au cerut acest lucru în contextul în care la nivelul judeţului Dolj sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni asociate COVID-19, din judeţele limitrofe.

Transportul cadrelor medicale va fi asigurat de către ISU Dolj, iar cazarea şi hrana acestora, de către administraţia publică locală.

Articolul precedentVreme caldă, în Oltenia, în următoarele două săptămâni
Articolul următorÎncă doi doljeni confirmați cu COVID-19