Reprezentanții ANPC anunţă că au fost alocate case prioritare pentru persoanele de peste 65 de ani, în marile lanţuri de magazine, măsura fiind valabilă și pentru angajaţii MAI sau pentru cadrele medicale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, aceste măsuri se iau în anumite intervale orare.

„În marile lanțuri de magazine, au fost luate măsuri speciale care prevăd alocarea unor case prioritare, în anumite intervale orare, pentru persoanele de peste 65 de ani, precum și pentru angajații Ministerului Afacerilor Interne sau medici și asigurarea unui flux special ghidat, în aceste situații, fiind realizate afișe de marcaj vizibile, cu anunțuri clare și mesaje de avertizare”, se arată în comunicatul de presă al ANPC.

Totodată, unitățile în care se vând alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.

Articolul precedentCum să scăpați de amendă dacă ieșiți din casă. Declarația pe propria răspundere, pe telefon! Ghid de utilizare
Articolul următorSoluție de moment la Craiova: Covoare îmbibate în clor până apar dispozitivele cu dezinfectant