Până vor găsi dispozitive pentru dezinfectant, pe care trebuie să le monteze la fiecare scară de bloc, reprezentanții Primăriei Craiovei au găsit o soluție de moment, respectiv asigurarea unor covorașe îmbibate în soluții folosite la dezinfectare. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, consideră că acest lucru este „mult mai logic” decât montarea celor aparate cu dezinfectant.

„Am studiat mai bine textul Ordonanței și am ajuns la concluzia că este mult mai bună varianta pe care au ales-o alte unități teritorial-administrative din țară, și anume aceea de a pune un covor cu dezinfectant la intrarea în fiecare scară de bloc. În logica lucrurilor, noi am considerat că este mai bine să avem aceste mochete îmbibate în permanență într-o soluție dezinfectantă, care să curățe tălpile încălțărilor înainte să intri în scara deja dezinfectată. Este cumva ilogic să pui un dozator pentru mâini, în situația în care de cele mai multe ori intri în scara de bloc cu ceva în mână: geanta, plasa de cumpărături etc. Considerăm că este mult mai important să intrăm în casă cu pantofii dezinfectați pe tălpi”, a menționat primarul Mihail Genoiu.

În urma verificării tuturor celor 495 de asociații existente la nivelul municipiului Craiova, a reieșit că doar 35 de asociații nu au asigurat, până astăzi, covorașul cu substanțe dezinfectante la intrarea în scările de bloc.

Autoritățile vor asigura și restul de covorașe și substanțe dezinfectante pentru cele 35 de asociații.

„Cu această ocazie, pe lista instituțiilor care pun umărul în lupta împotriva virusului ucigaș, se adaugă, de astăzi, și Teatrul pentru copii și tineret Colibri, care s-a oferit să realizeze, în atelierele sale, acele covorașe”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiovei.

Acțiunea de dezinfectare a spațiilor comune de pe scările de bloc va continua pe toată perioada stării de urgență.

Articolul precedentMarile magazine alocă un număr de case prioritare vârstnicilor peste 65 de ani, cadrelor medicale și angajaților MAI
Articolul următorCompartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Filișanilor, posibil redeschis