Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, începând de mâine, 24 martie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Articolul precedentDoljeancă cercetată penal după ce a mințit că nu a intrat în contact cu persoane posibil infectate cu coronavirus. Era cu copilul la spital
Articolul următor„Fluturașii”, colegi la Grădinița „Floare Albastră” din Craiova, sfat pentru adulți: „Stați în casă dacă nu aveți urgențe de rezolvat!”