Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, va fi schimbat din funcție. În locul acestuia va fi numit Marcel Ciolacu, iar Paul Stănescu devine președinte executiv. Acestea sunt propunerile premierului Dăncilă după preluarea interimatului, potrivit Realitatea TV. Portalul Adevărul spune că ar mai putea săș-și piardă funcțiile Cătălin Rădulescu și Mircea Draghici, iar G4Media.ro îi adăugă pe listă pe Darius Vâlcov și Lia Olguța Vasilescu.

PSD s-a reunit în Biroul Permanent Național, iar de la 18.00 social-democrații vor participa la întrunirea CEx. În contextul celor două ședințe, se va discuta despre desemnarea unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor.

PSD va discuta și despre propunerea a trei noi miniştri pentru portofoliile vacante de la Justiţie, Diaspora şi Fonduri Europene și stabilirea datei Congresului PSD. Potrivit ,,Adevărul”, Ana Birchall, actualul ministru interimar al Justiţiei ar putea prelua portofoliul ca titular, cu condiţia să rămână şi vicepremier. Ministerul pentru românii de pretutindeni ar putea fi condus în continuare de Natalia Intotero, care a ratat mandatul de europarlamentar din cauza scorului slab obţinut de PSD.

Potrivit Realitatea TV, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, unul dintre soldaţii credincioşi lui Liviu Dragnea, va fi schimbat din funcţie, iar în locul său va fi numit Marcel Ciolacu. De asemenea, se vorbește de promovarea lui Paul Stănescu ca președinte executiv, în condițiile în care Viorica Vasilica Dăncilă își asuma ca interimar conducerea supremă.

,,Adevăul” mai pune lista depaitaților pe trezorierul PSD, Mircea Drăghici, urmărit penal de procurorii DNA pentru că a delapidat subvenţia încasată de PSD din bani publici și deputatul ”Mitralieă”, Cătălin Rădulescu, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Dragnea.

G4Media.ro vorbește despre plecarea lui Codrin Ștefănescu din funcția de secretar general și a lui Darius Vâlcov dun funcția de consilier al premierului, iar Lia Olguța Vasilescu ar urma să-și depună demisia din funcția de purtător de cuvânt al partidului.

Partidul Social Democrat trebuie să decidă și pe cine va susține pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, rămasă vacantă după ce Liviu Dragnea a fost trimis la închisoare.

sursa: realitatea.net

Articolul precedentCod galben de ploi, grindină şi vijelii, în judeţul Dolj
Articolul următorDeputat USR de Dolj ameninţă cu Inspecţia Judiciară a CSM: E de mirare că toate dosarele importante ajung la București și că la Dolj infractorii rămân liberi?