Sterilizarea şi dezinfecția pieţelor din Craiova se face şi cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete, anunță reprezentanții Piețe și Târguri, acestea devenind funcționale începând de vineri seara.

Lămpile cu UV-C au o eficienţă ridicată în distrugerea bacteriilor, virusurilor, protozoarelor, fungilor şi a altor agenţi patogeni, fiind utilizate în mod curent pentru efectuarea dezinfecţiilor din laboratoare, săli de operaţie, cabinete medicale, spaţii de producţie, restaurante.

„În pieţele din Craiova, sterilizarea cu ultraviolete va fi efectuată în fiecare noapte, după închidere, fiind suficiente câteva zeci de minute de funcţionare a acestor lămpi pentru ca spaţiul să fie dezinfectat”, spun reprezentanții Piețe și Târguri Craiova. 

În această perioadă, piețele din Craiova sunt deschise, autoritățile reamintindu-le cumpărătorilor să țină cont de măsurile impuse pentru a limita cât mai mult posibil răspândirea noului virus.

Articolul precedentDosar deschis pentru neglijență în serviciu, la DSP Dolj, preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova
Articolul următorDirectorul DSP Dolj cere să plece din fruntea instituției, dar să rămână totuși „adjunct”