Directorul Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ludmila Prunariu, a cerut să plece din fruntea instituției, la sfârșitul săptămânii trecute, dar nu prin simplă demisie, ci prin mutare pe postul de director adjunct care era vacant. 

Aceasta a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății, motivând o stare de sănătate „fragilă” care nu îi mai permite să continue activitatea ca director executiv.

Ludmila Prunariu mai menționează că a mai ocupat postul de director adjunct al instituției și că îndeplinește condițiile cerute(vechime, studii, condiții specifice funcției).

Reamintim că, în ultimele două săptămâni, au fost deschise patru dosare penale în care sunt vizați funcționari din cadrul DSP Dolj în urma unor decizii care au permis persoanelor infectate cu coronavirus să se plimbe liberi şi să infecteze alte persoane.

Din cauza modului în care au gestionat toate aceste situații, directorului DSP Dolj i s-ar fi cerut să își dea demisia. Se pare că aceasta a ales o cale de mijloc, respectiv mutarea pe un post ierarhic inferior, dar tot de conducere.

Ministerul Sănătății urmează să nominalizeze un înlocuitor pentru Ludmila Prunariu.

Articolul precedentLămpi cu ultraviolete în piețele din Craiova
Articolul următorApel pentru securitate. Distribuție Oltenia: „Nu permiteţi accesul persoanelor care pretind a fi angajaţii noștri”