Primăria Scorniceşti va prelua în administrare de la Ministerul Justiţiei un imobil de pe raza localităţii care urmează să fie transformat într-un bloc de locuinţe pentru tineri şi sociale.

Primarul din Scorniceşti, Ion Prioteasa, a declarat că investiţia va fi făcută din fonduri europene, existând o axă pentru astfel de investiţii. În locul respectiv ar fi trebuit realizat un sediu pentru un viitor parchet şi judecătorie, însă proiectul a fost abandonat de Ministerul Justiţiei.

„Am foarte multe solicitări pentru locuinţe. În imobilul respectiv ar fi trebuit să se facă sedii pentru procuratură şi judecătorie. Nu se mai face, a rămas doar structura de rezistenţă, iar Ministerul Justiţiei vrea să ne-o predea nouă, cu condiţia să le spunem ce facem acolo. Am decis să facem locuinţe sociale, avem un termen de cinci ani, este un program pe fonduri europene şi vom face un proiect. Vom construi aproximativ 20-22 de unităţi locative”, a declarat Prioteasa.

Un proiect de hotărâre care să consfinţească transferul imobilului s-a aflat, joi, pe masa Guvernului României spre aprobare.

 

Articolul precedentInundații într-o comună din Gorj (FOTO)
Articolul următorPoliţiştii saltă valutiştii din Slatina pentru a doua zi la rând