Dezvoltarea mediului de afaceri în orașele din România, într-un clasament al revistei Forbes, situează Craiova pe locul 28, în coborâre 11 poziții comparativ cu situația din 2017. Întrebat despre motivul pentru care orașul a înregistrat această cădere, primarul urbei a explicat că vinovată este infrastructura rutieră.

Edilul municipiului Craiova trage nădejde că Drumul Expres Craiova-Pitești va mai rezolva o parte din acest disconfort. Indiferent că vorbim despre legăturile cu Bucureștiul sau cu Vestul țării, căile de acces nu avantajează absolut deloc reședința județului Dolj. „Această situație este din cauza drumurilor. Guverne întregi nu s-au uitat la Craiova. Au venit delegații străine la Craiova și s-au bucurat să vadă că avem un drum bun, drumul Craiova-Calafat, dar de la Craiova spre București sau spre partea vestică nu mai există cale de comunicare rapidă. Eu știu cât este de greu pentru investitori și pentru mediul de afaceri pentru că, înainte să vin la primărie, am fost și eu om de afaceri și pe mine nu m-a primit niciodată primarul. Noi nu putem decât să sprijinim mediul de afaceri oferindu-le toate condițiile de care ei au nevoie pentru a se dezvolta. Spuneați că Slatian ocupă un loc mai bun. Ei nu au Balșul între oraș și București. Calea de transport este criteriul principal pe care îl are o companie atunci când investește într-un oraș. Cei de la Wielputz care au venit în High Tech Industrial Park au ales Craiova pentru că avem cursă directă cu avionul la Dusseldorf”, a explicat Genoiu.

Articolul precedentMatematica, fără bătăi de cap pentru candidații din Craiova
Articolul următorDoi primari din Gorj, obligați de lege să renunțe la mandat, amână continuu momentul plecării. Prefectul, la limita răbdării