Unul a fost găsit incompatibil, altul este condamnat definitiv, dar ambii sunt încă în funție. Este vorba despre doi primari din Gorj care par că nu vor să plece așa ușor din fruntea comunității. Fiecare dintre cei doi tot amână acest moment, profitând de abosult orice pârghie pe care o mai au la dispoziție, legal vorbind.

Potrivit prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, în cazul edilului din Samarinești, comună din Gorj, s-a trimis o ultimă adresă către primăria respectivă în care se cere un referat ce trebuia deja trimis Prefecturii Gorj. Dacă nici acum nu se va primi un răspuns, se vor lua măsurile ce se impun în astfel de cazuri. „În cazul primarului din Samarinești, am trimis o ultimă adresă către primărie, către secretar, pentru a înainta referatul către Instituția Prefectului. Este ultimul document pe care îl transmitem către primăria Samarinești. Dacă ne vom lovi în continuare de o tărăgănare, vom lua măsurile care se impun peste ceea ce ar trebui să facă ei, folosindu-ne de prerogativele legale”, a explicat Florescu.

„Nu mai sunt multe zile”

Referitor la situația de la Stoina, cea de-a doua comună ce va rămâne fără edil, aici se așteaptă o motivare de la Curtea de Apel Craiova. „În privința primarului de la Stoina, timpul s-a scurs, înțeleg că a plecat o motivare de la Curtea de Apel Craiova către Unitatea Administrativ Teritorială Stoina, nu mai sunt multe zile până când va trebui să primim referatul și să purcedem la încetarea mandatului”, a conchis Florescu.

Acte false emise pentru subvenții APIA

Primarul din Samarinești, Marian Ardeiu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională pentru Integritate, la jumătatea lunii martie, anul acesta, ca urmare a faptului că în paralel cu funcția de primar a avut o firmă tip PFA, care se ocupa de creșterea animalelor. Primărița din Stoina, Ioana Bușe, a fost condamnată definitiv, în luna mai, cu suspendare, într-un dosar referitor la niște acte false emise de primărie unor persoane care au obținut în baza lor subvenții APIA.

Articolul precedentInfrastructura rutieră încurcă mediul de afaceri din Craiova. Investitorii fac cale întoarsă din cauza stării deplorabile a drumurilor
Articolul următorCopaci căzuți pe stradă, acoperiș luat de vânt și căzut într-o parcare, în Craiova. UPDATE Video