Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea de Sibiu, în urma unei iniţiative a Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, a declarat că la acest concurs pot participa doar fermierii din cele patru cooperative de producători înfiinţate la începutul acestui an în judeţul Olt – Pleşoiu, Ghimpeţeni, Vădăstriţa şi Urzica, şi care sunt înscrişi în Programul Tomata.

Premierea va fi făcută de ministrul Petre Daea.

„Scopul acestei competiții este de a stimula producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a «Zilei Recoltei» de la Slatina, ce se va desfăşura în perioada 10-14 octombrie, pe esplanada din centrul oraşului”, a precizat Florin Ciobanu.

Cei 500 de euro vor fi oferiţi de către Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt, iar brânza de Asociaţia producărilor de telemea Sibiu.

Până acum, două roşii ale unor producători din Pleşoiu şi Ghimpeţeni sunt candidate la câştigarea premiului.

Articolul precedentFiul judecătorilor din Craiova care a provocat un accident mortal, reținut de polițiști
Articolul următorGenoiu: „Un nou parc va fi redat Craiovei: Parcul Hanul Doctorului sau Parcul Broscuța așa cum era el cunoscut în trecut“