Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, a lansat miercuri, la Craiova, un program care facilitează intrarea unităţilor economice româneşti pe piaţa din America. Proiectul „Smart Start USA”, cu buget de 500.000.000 de dolari a fost prezentat la sediul Universităţii din Craiova, la eveniment participând reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului bancar şi ai instituţiilor direct interesate de acest aspect.

Fostul Ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a menţionat faptul că acest program permite, pe lângă creditare, şi o instruire corespunzătoare a antreprenorilor, stimulând totodată exportul.

„Acesta este un program care are în principal menirea să stimuleze exportul şi internaţionalizarea companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii. Este un program 100% privat şi care aduce la un loc foarte multe instituţii care nu au colaborat până acum într-un mod eficient sau nu au colaborat într-un mod în care să poată să exploateze un potenţial la adevărata lui valoare”, a explicat Laufer.

„Smart Start USA” este un program care are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA şi facilitarea accesului IMM-urilor româneşti la piaţa din SUA.

Bugetul proiectului, de 500 milioane de dolari, asigurat prin credite de la trei bănci partenere, permite finanțarea și facilitarea accesului a cel puţin 10.000 de IMM-uri şi antreprenori din România, anual, pe piața Statelor Unite ale Americii.

 

Articolul precedentFalşi asistenţi medicali, care au înşelat un bătrân din Craiova, arestaţi preventiv. Au fost găsiţi de poliţişti, după trei luni
Articolul următorUn nou val de doljeni diagnosticaţi cu boală diareică acută. Cei mai mulţi sunt copii cu vârste între unu şi patru ani