Un cetăţean sirian a fost descoperit, de către polițiștii de la Frontiera Calafat, în timp ce încerca să intre ilegal în ţară, ascuns în portbagajul unui autoturism. Șoferul le-a spus oamenilor legii că a acceptat acest „transport” contra sumei de 6.000 de euro. 

Potrivit polițiștilor de frontieră, marți dimineață, la ora 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sirian, la volanul unui autoturism marca Nissan, înmatriculat în Danemarca.

Cu ocazia controlului, a fost descoperit ascuns în portbagaj, într-un spaţiu special amenajat, un bărbat.

„În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean din Siria, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Danemarca şi nu avea documentele necesare. De asemenea, șoferul a declarat că a preluat tânărul din Grecia, cu scopul de a-l transporta în Danemarca, în schimbul sumei de 6.000 de euro”, au transmis reprezentanții PTF Calafat.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentPrimul președinte al Republicii Moldova, la Universitatea din Craiova
Articolul următorFOTO. Klaus Iohannis a ajuns la Craiova