Ateliere pentru stundenți și prezentarea ofertelor de muncă aparținând mai multor angajatori din zona Olteniei au loc, vineri, în holul central al Universității din Craiova, cu ocazia derulării celei de-a treia ediție a Forumului Carierei.

Evenimentul în cadrul căruia angajatorii interacționează direct cu studenții și cu liceenii a luat startul joi și se va încheia vineri după-amiază. Scopul acțiunii este de a facilita accesul tinerilor pe piața muncii, a spus rectorul  Universității din Craiova, Cezar Spînu.

„Atelierele cu studenții sunt o formă de educație ca angajatorii și studenții să se cunoască și să comunice. Tinerilor li se prezintă strategii de căutare a aunui loc de muncă. Un alt obiectiv al evenimentului este intensificarea colaborării între Universitatea din Craiova și mediul socio-economic în vederea asigurării unor parcursuri individualizate de formare și inserție profesională. De asemenea, se urmărește și consolidarea și extinderea parteneriatelor strategice și operaționale între Universitatea din Craiova și mediul socio-economic”, a precizat rectorul Cezar Spînu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, le-a vorbit tinerilor despre situația angajatorilor din zona Doljului.

„Consiliul Județean Dolj și-a dorit foarte mult să sprijine mediul de afaceri pentru crearea locurilor de muncă, sens în care a înființat primul parc industrial, care reprezintă un succes deplin. Am trecut deja la o nouă etapă de realizare a celei de-a doua platforme economice, High-Tech Industry Park, pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, o platformă prin care oferim facilități companiilor care aduc o contribuție semnificativă pe piața muncii. Mulți dintre antreprenorii care s-au stabilit aici ne-au spus că au ales să investească în Dolj pentru că există Aeroportul Internațional Craiova, un obiectiv care aparține Consiliului Județean și care asigură conexiuni directe cu mari orașe din Europa, dar și din afara ei. Mă bucur să pot transmite acest semnal pozitiv, care ne arată faptul că sunt numeroase aspecte în care zona noastră evoluează. Sunt multe elemente care concură și conduc către o dezvoltare pe termen lung a municipiului Craiova și a județului Dolj”, a declarat Prioteasa.

Forumul Carierei este un eveniment realizat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu INCESA și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (COCC).

Articolul precedentDuba cu deținuți de la Penitenciarul Craiova, implicată într-un accident – VIDEO
Articolul următorCirculația pe pasajul suprateran din Craiova, închisă din nou