Circulația rutieră pe pasajul suprateran din Craiova va fi închisă, începând de sâmbătă de la ora 5.00 până duminică, la aceeași oră, urmând a se efectua lucrări de reparații la calea de rulare a tramvaiului.

Conform anunțului Primăriei Craiova, nu se va circula pe niciun sens de mers.

„Începând cu data de 10.11.2018, ora 05.00, până în data de 11.11.2018, ora 05.00, se va închide circulația rutieră pe pasajul „Nicolae Titulescu” pe ambele sensuri de mers. Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Pasajul suprateran din centrul Craiovei a fost dat în folosință în iulie 2012, investiția de aproximativ zece milioane de euro fiind făcută din fonduri europene. Pasajul a fost construit de asocierea dintre SCT SA București și SC Erpia SA.

În octombrie, același an, SCT Bucureşti a montat amortizoare seismice la toate picioarele pasajului, structura acestuia fiind proiectată şi construită încât să se poată mişca în lung. Din cele şapte picioare pe care se sprijină tablierul, pila numărul 4, cea din mijloc, are un sistem de reazem fix, iar celelalte permit deplasări foarte mici ale podului, care se dilată vara, din cauza căldurii, şi se contractă iarna, la frig.

În cazul unui cutremur, aceste mişcări ar fi mai ample, forţând prinderea de pe piciorul din mijloc. Tocmai pentru a limita aceste mișcări mai ample, au fost montate aceste amortizoare seismice hidraulice, care au rolul de a prelua și distribui către toate picioarele o parte din mişcarea pasajului.

Potrivit constructorului, amortizoarele montate pe picioarele pasajului suprateran din Craiova sunt hidraulice și au un sistem de supape care se închid la un şoc puternic.

Articolul precedentForumul Carierei, pentru al treilea an la Craiova
Articolul următorArmă cu aer comprimat găsită în locuința unui tânăr din Ostroveni