Două filtre rutiere au fost instituite de poliţişti şi jandarmi, în satul Comănicea, din comuna doljeană Secu, unde s-a confirmat existenţa virusului pestei porcine africane.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că oamenii legii controlează toate mijloacele de transport care părăsesc sau tranzitează localitatea.

„Până la finalizarea activitatilor desfășurate de DSVSA, s-au luat măsuri de control a mijloacelor de transport, care părăsesc sau tranziteaza satul Comănicea, in vederea evitării răspândirii pestei porcine. Astfel, sunt constituite, pe trei schimburi, două filtre rutiere în care acționează echipe mixte alcătuite din polițiști și jandarmi“, a afirmat Grădinaru.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc dintr-o gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu, judeţul Dolj, potrivit informaţiilor oficiale remise de ANSVSA.

Sursa citată menţionează că apariţia virusului a fost confirmată, marţi, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Articolul precedentMai multe primării din Dolj au rămas fără bani pentru plata salariilor. Administrația județeană, colacul de salvare
Articolul următorAccident în lanţ pe bulevardul Dacia din Craiova – FOTO&VIDEO