Municipalitatea continuă reabilitarea fântânilor monument istoric din Craiova, următoarea pe listă fiind Fântâna Popova. Investiţia se ridică la 141.531 de lei, inclusiv TVA.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că pe lângă Fântâna Popova va fi reabilitată şi zona adiacentă acesteia cu străzile ce se intersectează cu piaţeta cişmelei.

„Atât în mandatul meu cât și al doamnei Lia Olguţa Vasilescu, fântânile monumente istorice ale Craiovei nu au fost uitate. Fântâna Jianu a fost reabilitată odată cu modernizarea Grădinii Botanice. Fântâna Popova, împreună cu toată zona adiacentă acesteia și cu străzile ce se intersectează în piațeta acesteia, urmează să fie reabilitată printr-un proiect amplu finanțat din fonduri europene. Documentația este aproape gata de depunere. Imediat după aprobare vom demara procedurile de proiectare și execuție. Fântâna Purcarului va fi reabilitată din bugetul Primăriei! Pentru aceasta există deja realizat un proiect și urmează să licităm și execuția. În cel mai scurt timp posibil vor începe lucrările și la acest monument istoric. Mai mult, Fântâna Purcarului va fi inclusă în proiectul de extindere a centrului istoric al Craiovei ce va include zona Pieței Vechi și vechile hanuri de lângă aceasta. Astfel, cel mai de succes proiect finanțat din fonduri europene al Craiovei se va extinde și către Piața Veche”, a afirmat Genoiu.

Administrația locală a decis a alocat suma de 532.577 de lei pentru aducerea în bună stare de funcționare a tuturor celor trei fântâni. Este vorba de Fântâna Popova din cartierul Romanești, Fântâna Purcarului, situată lângă Piața Veche, și Fântâna Jianu din Grădina Botanică.

Fântâna Purcarului este cișmeaua care necesită cele mai multe intervenții, dacă ar fi să judecăm după aspectul acesteia. Pentru reabilitarea ei, administrația locală va aloca suma de 141,531 de lei inclusiv TVA. Lucrările constau în consolidarea și hidroizolarea fundației. Soclul va fi decopertat și fisurile reparate. Totodată, va fi refăcută tencuiala și vor fi înlocuite elementele deteriorate sau lipsă, iar învelitoare din ceramică va fi și ea înlocuită.

Fântâna Purcarului este veche de peste 200 de ani. A fost construită în anul 1818 de Pavel Teodor, zis Purcarul, și Kira Marin Bulibașa, și este situată lângă Piața Veche (fosta Piață Elca) și în vecinătatea unui alt monument istoric, Hanul Puțureanu.

Articolul precedentPremierul și alți patru miniștri din Cabinet vin în județul Olt
Articolul următorSCM Craiova a primit unul dintre cele patru wildcard-uri în Liga Campionilor EHF