Familia unei paciente decedate la Spitalul Județean de Urgență Craiova reclamă faptul că nu o poate lua pe femeie acasă, pentru a o înmormânta și nu înțelege de ce procedura este așa greoaie. Reprezentanții spitalului au cerut, în această situație, efectuarea unei necropsii pentru a se cunoaște cu exactitate cauza decesului. 

Femeia în vârstă de 69 de ani a decedat în timpul efectuării unei intervenții medicale(plasmafereză). Aceasta a fost și suspectă de COVID-19 și astfel i s-a făcut un prim test, rezultatul fiind negativ. Dar, spune directorul medical al instituției, Bogdan Fănuță, pentru confirmare sau infirmarea diagnosticului mai era nevoie și de o a doua testare.

Medicii nu au mai apucat să îi facă al doilea test întrucât aceasta a decedat în timpul acelei intervenții medicale.

„Primul test a ieșit negativ, în acest caz. Pentru ca noi să îl facem pe al doilea, trebuia să treacă un interval de timp, doar că pacienta a decedat și nu i s-au mai recoltat probe. Bolnava a decedat în timpul efectuării unei plasmafereze. Conform legii, întrucât totul s-a întâmplat în timpul unei intervenții medicale, noi am cerut efectuarea unei necropsii. Și pentru a elimina absolut orice discuție ulterioară, mai ales că familia pare să nu înțeleagă situația în care ne aflăm, am luat decizia efectuării necropsiei. Vor veni cei de la Medicină Legală și cazul se va rezolva”, a explicat Fănuță.

Acesta a mai spus că situația ar fi fost foarte gravă dacă ar fi permis ca familia să o ia pe femeie acasă pentru înmormântare fără să știe un rezultat exact, mai ales că a fost suspectă de COVID-19.

Poliția a fost sesizată în acest caz și, potrivit IPJ Dolj, s-a dispus efectuarea unei constatări medico-legale, în urma căreia se va stabili cu exactitate cauza decesului.

Articolul precedentCOVID-19 în județul Dolj: Numărul îmbolnăvirilor în creștere
Articolul următorGuvernul a modificat sumele pentru persoanele carantinate în hoteluri