Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare din județul Dolj va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, testarea sirenelor având rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

Potrivit reprezentanților ISU Dolj, în România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre(cinci sunete), prealarmă aeriană(trei sunete) și alarmă aeriană(15 sunete).

La nivelul județului Dolj s-a constatat o îmbunătățire în ceea ce privește timpul de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat acționării mijloacelor de alarmare de la localitățile din județ fiind în măsură a executa într-un timp mai scurt alarmarea populației, informează ISU Dolj.

Acţiunea, denumită generic „Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Articolul precedentCFR a redeschis circulația feroviară pe podul de la Cârcea
Articolul următorPrimăria Craiova alocă 700.000 de euro pentru somațiile și înștiințările trimise cetățenilor