Mai multe drumuri din județul Dolj vor intra în proces de reabilitare și modernizare, banii necesari în vederea efectuării lucrărilor fiind deja obținuți de către administrația județeană. 

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat semnarea unui nou proiect cu finanțare europeană, reabilitarea privind tronsonul de drum dintre Valea Stanciului și Drănic. „Am reușit să semnăm încă un proiect european pe care încercăm de mult timp să îl câștigăm. S-au câștigat 9,5 milioane euro, dintre care 6,5 milioane euro îi ia Consiliul Județean Dolj pentru un tronson de 12 kilometri pe drumul care vine de la Valea Stanciului către Drănic, inclusiv cu localitatea Padea și cu rezolvarea unor probleme de alunecări de teren din această zonă. Și tronsonul celălalt Drănic – Segarcea este în așteptare”, a precizat Prioteasa.

La începutul acestei săptămâni a fost semnat și  contractul de execuție pentru modernizarea unui tronson din drumul 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, lucrările, cu o valoare de peste 10 milioane de lei, inclusiv TVA, fiind finanțate cu fonduri obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

De asemenea, autoritățile județene caută soluții și pentru asfaltarea drumului de la Botoșești–Paia, șosea care la ora actuală este cu pietriș. „Facem niște pași foarte importanți și către Botoșești – Paia. Am avut o întâlnire și cu ministrul Apărării și cu șeful Statului Major, pentru zona aceea în care este și un poligon militar, să găsim o formulă pentru ca drumul să îl facem strategic pentru că sunt utilaje foarte grele. Ultima dată ni s-a cerut aprobare pentru un utilaj de 70 tone. Încercăm să găsim formula potrivită pentru a face acest drum. Printr-o Hotărâre de Guvern, ceva. După care vom avea o abordare și în zona Plenița acolo unde au fost cazărmile și unde, de asemenea, vom avea o dezvoltare în anii următori”, a conchis președintele CJ Dolj.

 

Articolul precedentProiect inedit în Craiova. Clubul Educațional Montessori, sistem alternativ de educație
Articolul următorO femeie din Dolj a murit din cauza infestării cu virusul West Nile