Un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis după ce la spitalul din Filiași, acolo unde compartimentul de urgențe a fost închis după confirmarea unui caz de coronavirus, s-a constatat faptul că cei din conducerea unității medicale „și-au îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu”. 

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiași, poliția s-a autosesizat în acest caz.

Cei din conducerea spitalului sunt acuzați că nu au luat măsurile legale rivind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat la data de 20.03.2020 un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal. Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi.

Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă.

Pacientul are 67 de ani, a venit din Franța, fiind transferat la Sitalul Victor Babeș din Craiova. Acesta este la ATI, în stare gravă.

Articolul precedentCraiova: Aproape 2.000 de apartamente fără apă caldă și căldură
Articolul următorDolj: Persoane cercetate penal pentru că nu au respectat dispoziția de izolare la domiciliu