Patru dosare penale sunt înregistrate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, pentru săvârşirii infracţiunii de ” zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce persoanele venite în România nu au respectat dispoziția izolării la domiciliu. 

Potrivit comunicatului de presă, inițial, au existat suspiciuni cu privire la șapte persoane venite din afara țării, cinci din Italia și două din Austria.

În urma verificărilor, s-a concluzionat că trei dintre acestea nu aveau măsura instituită, ci doar o recomandare verbală de la medicul de familie.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au fost înregistrate patru dosare penale, în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” zădărnicirea combaterii bolilor”, prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, mai multe persoane sosite în România, de pe teritoriul statului italian – 5 persoane şi austriac – 2 persoane, nu au respectat dispoziţia de autoizolare a lor la domiciliu. Cercetările au reliefat că, trei dintre aceste persoane nu aveau instituită obligativitatea autoizolării la domiciliu, această obligaţie fiindu-le impusă verbal de către medicul de familie”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. 

Procurorii au informat și reprezentanții DSP Dolj cu privire la aceste aspecte. 

Articolul precedentDosar penal în cazul „Filiași” din județul Dolj. Conducerea spitalului, cercetată
Articolul următor10 dintre medicii de la Filiași testați pentru coronavirus, rezultat negativ