Mai multe percheziții au loc, în această dimineață, în județul Dolj, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuând 197 de astfel de acțiuni, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste șase milioane de dolari, prin evaziune fiscală.

„Activităţile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor”, informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) printr-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate până acum a rezultat că în perioada 2012-2014, mai multe unități economice ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, folosind facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu. Practic, acele unități economice achiziţionau de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.

„În cauză, se efectuează cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii vor ridica documente contabile, contracte, facturi şi înscrisuri folosite la bănci.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice, precizează IGPR.

Articolul precedentArtiști din întreaga regiune, la „Ziua Olteniei”. „Vorbim, de această dată, despre un spectacol elaborat”
Articolul următorUn craiovean a făcut scandal în Slatina şi fost ridicat de poliţişti