Doljenii sunt aşteptaţi la Electroputere Mall, timp de trei zile, pentru a dona sânge, Centrul de Transfuzie Sanguină Dolj lansând un apel de solidaritate umană și  încurajând populaţia să doneze.

Campanie se va desfăşura în perioada 19-21 octombrie 2018, la Electroputere Mall unde va fi amplasat un centru mobil de recoltare de sânge şi se doreşte să readucă în atenţia populaţiei importanta existenţei unei rezerve de sânge în spitalele din judeţul nostru, cât şi conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei asupra actului de donare de sânge.

„În fiecare dintre noi stă puterea să facem bine, iar donarea de sânge este unul dintre lucrurile pozitive pe care putem să-l facem. Este necesar să se înţeleagă faptul că acest produs biologic nu are un preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) va veni în sprijinul sistemului medical, în vederea salvării multor vieţi omeneşti. Totuşi datorită unei informări precare a populaţiei în ceea ce priveşte donarea de sânge, de cele mai multe ori spitalele se confruntă cu o lipsă acută de sânge. Sunt cazuri ale unor persoane care necesită transfuzii de sânge, fie în regim de urgenţă, fie în mod repetat, pe o perioadă mai lungă de timp şi suntem conştienţi de situaţia dramatică care există în spitalele din România privind stocurile de sânge. Dorim prin campania noastră să facem un apel la populaţie şi să ajutăm oamenii să conştientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamităţi sau în cazul în care cineva drag este în suferinţă. Nevoia de sânge este constantă! Acum nu organizăm doar o campania de donare de sânge, ci şi o campanie de informare şi responsabilizare socială”, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dolj, Adriana Turculeanu.

Campania va debuta cu o perioadă de informare-sensibilizare, prin abordarea directă, a tuturor celor vizaţi, fiind urmată de procesul propriu-zis al donării, care va avea loc la Centrul Mobil de Transfuzie Sanguină.

Articolul precedentBursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Craiova. Peste 1.800 de posturi oferite de angajatori
Articolul următorDulcețurile și murăturile pregătite în comuna Desa, produse tradiționale atestate