Ringo Dămureanu, candidat din partea AUR la alegerile parlamentare, a fost amendat de către polițiști, duminică, după ce a fost depistat că pe o pagină de socializare îndemna alegătorii să îl voteze. 

Potrivit IPJ Dolj, polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz, amenda aplicată candidatului AUR fiind în valoare de 4.500 de lei.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o reţea de socializare, unul dintre candidaţii la aceste alegeri, a postat un mesaj prin care îndemna alegătorii să îl voteze. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au aplicat o amendă în cuantum de 4.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Tot astăzi, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţă 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Pleşoi, care a reclamat că preşedintele secţiei de votare din localitate a semnat pe listă, în locul lui.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă, fapt pentru care au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă de 4.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Sursa: Realitatea de Dolj