Doi irakieni și un sirian, care au încercat să intre ilegal în ţară, pe la Calafat, au fost găsiți ascunși într-un microbuz, condus de un cetăţean bulgar.

Cei trei erau ascunși printre profilele de PVC.

„În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetăţeni străini, ascunși printre profilele PVC”, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, doi  bărbaţi sunt din Irak şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

De asemenea, şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Grupul de migranți a fost predat autorităților bulgare.

„Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul  bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, mai spun polițiștii de frontieră.

Articolul precedentAeroportul din Craiova, extins pe şapte hectare
Articolul următorȘapte persoane rănite, într-un accident în centrul Craiovei