Un teren cu suprafața de peste 7 hectare a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj din domeniul public al statului în vederea extinderii Aeroportului Internațional Craiova (AIC).

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, transferul recent realizat are un rol important în viitoarea dezvoltare a AIC, o evoluție care, de la începerea procesului de revitalizare și până în prezent, se traduce într-o creștere de peste 35 de ori a numărului de pasageri.

„Am trăit o mare satisfacție, zilele trecute, să vedem publicată în Monitorul Oficial al României hotărârea de Guvern ce încununează o inițiativă a Consiliului Județean în care noi ne-am implicat cu întreaga convingere și pentru materializarea căreia colegii noștri au depus toate eforturile. Am reușit astfel să creștem patrimoniul Doljului, preluând din domeniul public al statului un teren de peste 73.000 de metri pătrați, un teren necesar și util pentru strategia privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova“, a spus Prioteasa.

Guvernul României a aprobat, prin hotărârea nr. 314/2019, trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Aeroclubului României în domeniul public al județului Dolj a unui teren cu suprafața de 73.223 de metri pătrați, în vederea extinderii Aeroportului Internațional Craiova.

Articolul precedentTânără din Mehedinţi, teafără după ce a adormit la volan şi s-a răsturnat cu maşina în Dolj
Articolul următorDoi irakieni și un sirian, care voiau să ajungă în Germania, găsiți într-un microbuz printre profile de aluminiu, la Calafat – FOTO &VIDEO