Doi cetăţeni turci, ambii în vârstă de 37 de ani, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși deasupra cabinei unui camion plin cu diverse produse, la volanul căruia se afla tot un șofer din Turcia, au fost depistați la punctul de Frontieră de la Calafat, vineri dimineață.   

Potrivit unui comunicat de presă remis de căre reprezentanții Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, cei doi urmau să ajungă în Germania.

„Pe 15 februarie, la ora 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc la volanul unui camion, marca Renault. Acesta era însoţit de un alt şofer turc care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau diverse produse din Turcia cu destinaţia Germania. În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse deasupra cabinei automarfarului, în spatele paravântului, acoperite cu două apărători de noroi, două persoane de sex masculin”, se arată în comunicat.

Șoferii au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre cei doi bărbaţi ascunşi şi nici de modul cum aceştia au ajuns deasupra cabinei, se mai arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor patru bărbați și conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentA încălcat măsura arestului la domiciliu și a ajuns după gratii. Tânărul din Craiova este cercetat pentru comiterea mai multor furturi
Articolul următorComerțul ilegal cu flori, taxat de polițiștii doljeni. Ce nereguli au fost descoperite