Reprezentanții Salubrității Craiova desfășoară, în perioada 25 iunie-10 iulie, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

Potrivit unui comunicat de presă, remis vineri, echipele care acționează la nivelul Craiovei au efectuat, noaptea trecută, operațiunea de larvicidare pe suprafața lacurilor din municipiu, urmând ca în această noapte (26 spre 27 iunie) să intervină în Parcul „Nicolae Romanescu”, iar în noaptea de 27 spre 28 iunie în Parcul Tineretului.

Dezinsecția în celelalte cartiere ale Craiovei va fi demarată în data de 29 iunie, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

„Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții suntVectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății”, informează reprezentanții Salubrității.

Autoritățile le reamintesc persoanelor care dețin terenuri că au obligația să facă această dezinsecție.

„Reamintim proprietarilor de terenuri, agenților economici, instituțiilor publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu”, mai spun cei de la Salubritate Craiova.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare.

Articolul precedentZiua Drapelului, marcată și la Craiova. A lipsit parada militară
Articolul următorInterviu Liviu Dragnea: Episodul 2. Dezvăluiri incendiare despre Viorica Dăncilă. Cum a pus mâna pe putere?