Dezinsecția în vederea prevenirii apariției sau pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și altor insecte se va face, și anul acesta, în municipiul Craiova, nu doar terestru cu utilajele și vehiculele din dotarea firmei de salubrizare a orașului, ci și prin pulverizare aeriană.

În vederea achiziționării acestor servicii, SC Salubritatea SRL a prevăzut un buget cuprins între 128.000 de lei și maximum 829.000 de lei, considerând că are nevoie de la firma care va obține acest contract de minimum două avioane care să acționeze la nivelul municipiului Craiova.

În funcție de vreme, astfel de acțiuni ar urma să fie efectuate începând cu a doua jumătate a lunii mai, autoritățile fiind cele care decid când trebuie intervenit. Ca în fiecare an, se va acționa dimineața, foarte devreme, și după-amiaza.

Reprezentanții Salubrității Craiova vor asigura prepararea soluției de lucru și vor desemna persoane care verifică modalitatea de pulverizare aeriană. De asemenea, aceștia au posibilitatea să participe efectiv la derularea acțiunii pentru a urmări și certifica suprafețele de teren care au fost supuse tratamentului de combatere a insectelor dăunătoare. Suprafața estimată este cuprinsă între 3.200 și 22.400 de hectare.

SC Salubritatea Craiova SRL a scos deja la licitație achiziția acestor servicii, data limită de trimitere a ofertelor fiind 01 aprilie 2019.

 

 

Articolul precedentParcarea Aeroportului Internațional Craiova, extinsă și modernizată. Lucrările au fost scoase la licitație
Articolul următorDoljean prins și reținut la trei ani după ce a înjunghiat un austriac și i-a și distrus mașina