Dezinfectantul folosit în școala din Dăbuleni din județul Dolj, unde nouă copii au ajuns al psital cu stări de rău, era interzis a se utiliza în unitățile școlare, subtanța respectivă având indicație a se utiliza doar în spitale.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, firma care a făcut dezinfecția în Liceul Teoretic Dăbuleni nu avea specificat în acte ce cantități a folosit și nici cum a fost folosită substanța, fiindu-i aplicată o amendă de 10.000 de lei.

„Produsul respectiv este unul foarte bun însă pe registrul național are ca indicație folosirea la dezinfectarea suprafețelor și aparaturii medicale în spitale. Nu trebuia folosit în școală. A mai fost o neregulă. Firma nu a specificat cum a efectuat dezinfecția, și specială pentru școli, cum se face în școli. În procesul verbal nu erau completate toate rubricile. Nu era menționată persoana care a făcut dezinfecția, ce concentrație a folosit și prin ce mijloc- dacă s-a stropit sau dacă s-a pulverizat. Era gol la ribriac respectivă. Firma a fost amendată firma cu 10.000 de lei” , a declarat purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Săptămâna trecută, nouă copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă și iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie.

Articolul precedentVa fi Irina Rimes prezentă la ”Ziua Brâncuși”? Anunțul ministrului Culturii
Articolul următor„Dolju-n bucate”, de Dragobete, la Calafat