Aproximativ 100 de absolvenți de liceu, promoția 2018, și-au depus actele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj pentru a primi indemnizația de șomaj. Cei care vor reuși să se angajeze, în 60 de zile de la absolvire, vor beneficia de o primă de inserție de 1.500 de lei.

Tinerii interesați de indemnizația de șomaj trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Dolj până la data de 24 iulie. „Pentru a putea beneficia de prima de inserţie sau după caz de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii de liceu promoţia 2018 trebuie să se înregistreze în evidenţa agenţiei locale/punctelor de lucru din subordinea AJOFM Dolj în termen de 60 zile de la data absolvirii, respectiv până în data de 24 iulie inclusiv”, a declarat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Elevii care încă nu au situația școlară încheiată pot beneficia de aceste drepturi dacă după examenul de corigență se prezintă la AJOFM Dolj. „Elevii din clasele terminale, care nu au situaţia şcolară încheiată, pot obţine aceleaşi beneficii dacă se vor înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigenţă (dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ)”, a mai spus Ghercioiu.

Prima de inserţie se acordă absolvenţilor care, în termen de 60 zile de la absolvire, se înregistrează la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni. Cuantumul primei de inserţie este de 1.500 lei, respectiv de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării.

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor pe o perioadă de 6 luni, iar cuantumul acesteia este de 250 lei/lună.

Articolul precedentAncheta în cazul ApaRegio, primele rezultate. A fost găsit șoferul care a golit vidanja în râul Jiu
Articolul următorDivan Film Festival, ediţia a IX-a, la Craiova şi Cetate