Ancheta internă în cazul dejecțiilor golite din vidanjă direct în râul Jiu a dat primele rezultate. Astfel, s-a depistat că unul dintre șoferii instituției se face vinovat de această faptă.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, a spus că se impune tragerea la răspundere a persoanei vinovate. „A fost identificat şoferul care a făcut gestul respectiv. Ne dorim cu toţii un aer mai puţin poluat, ape mai curate pentru noi şi pentru copiii noştri şi dăm dovadă de o duplicitate pentru că nu facem ceea ce trebuie. Erau foarte clare lucrurile, dar am ales varianta cea mai proastă dintre toate. O comisie din cadrul Aparegio va analiza situaţia şi va dispune măsuri împotriva angajatului care a făcut acest fapt regretabil. Nu este normal să se întâmple aşa ceva şi astfel de lucruri nu trebuie acceptate“, a precizat Adrian Tudor.

Conform legii, vidanjele trebuie să ajungă la staţia de epurare a oraşului Târgu Jiu. „Nu ştiu la ce s-a gândit când a făcut acel lucru, să deverseze vidanja în punctul respectiv. Indiferent că este vorba de dejecţii sau de apa de la subsol, acţiunea este aceeaşi. Se merge la staţia de epurare a oraşului şi se deversează acolo pentru a se epura. Nu există o alternativă la această procedură în astfel de cazuri şi de foarte mulţi ani angajaţii care au o responsabilitate în domeniu ştiu acest lucru. Şefii Aparegio nu ştiau cum procedează salariatul şi vor lua măsuri“, a conchis viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Articolul precedentNoi inundații în județul Olt. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei (FOTO&VIDEO)
Articolul următorDe pe băncile liceului, șase luni în șomaj. Peste o sută de tineri doljeni au recurs la această variantă