Reprezentanții Cooperativei „Patria lubenițelor Dăbuleni” nu s-au înțeles cu suedezii, cei care în urmă cu aproximativ o lună de zile și-au arătat interesul pentru pepenii verzi din această zonă a Doljului. Deși grupul de producători nu pare a avea reușite, altfel stau lucrurile în cazul celor care aleg să-și comercializeze marfa individual.

Reprezentanții firmei din Suedia voiau ca producătorii doljeni să suporte atât costul transportului cât și prețul paleților din lemn. Mai mult, aceștia nu făceau plata pe loc, ci la 30 de zile distanță după data achiziției. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Orașului Dăbuleni, Claudia Ghiță, a precizat faptul că reprezentanții unității economice din Suedia au pus condiții pe care producătorii din Dăbuleni nu le-au acceptat întrucât nu aveau niciun câștig. „Am vorbit cu dumnealor în legătură cu acest posibil contract. Nu s-a concretizat întrucât nu s-au înțeles cu privire la câteva aspecte. Cei din Suedia voiau ca partea doljeană să suporte transportul, prețul paleților și făceau plata la 30 de zile după ce se livra marfa. Cultivatorii nu au fost de acord și astfel tranzacția nu a fost încheiată”, a explicat Ghiță.

Cooperativa nu a reușit să negocieze nici cu lanțurile de magazine din țară. Aceste unități au condiții stricte legate de soi și cantitate. „În plan național, magazinele au pus anumite condiții. Vor acel soi vărgat, pepeni între cinci și 13 kilograme și 100 de tone pe zi. Cultivatorii noștri au soiul acela cu coajă neagră pentru că este un soi timpuriu și au și vrut să se facă remarcați. Din această cauză nici în plan național nu prea au reușit cu livrarea”, a completat purtătorul de cuvânt al Primăriei Dăbuleni.

Individual, cultivatorii de pepeni au mai făcut câte ceva. „Pe persoană fizică au încheiat tranzacții. Au vândut atât în țară, cât și polonezilor. Sunt TIR-uri care ajung în zonă pentru a lua pepeni de la noi”, a mai spus Ghiță.

Despre profit, spun producătorii din Dăbuleni, încă nu poate fi vorba, deși au ajuns la jumătatea perioadei de recoltat. Producătorii de pepeni sunt încă în etapa recuperării investiției și speră ca în toamnă să fie mulțumiți de suma de bani obținută în perioada vânzărilor.

Articolul precedentTerasele și barurile ștrandurilor și piscinelor din Dolj, verificate de OPC
Articolul următorDouă mii de mașini parcate ilegal, ridicate de polițiștii locali din Craiova