Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova organizează joi, începând cu ora 08.00, o campanie de donare de sânge. Unitatea mobilă va ajunge la sediul Centrului Multifuncțional, craiovenii având astfel posibilitatea să se alăture acțiunii.  

Vor dona sânge angajații regiei RAADPFL Craiova, însemnând și cei ai Sălii Polivalente și ce ai Centrului Multifuncțional.

„Așteptăm alături de noi și alți craioveni care au înțeles că fiecare picătură de sânge donată contează! Procedura de donare se va realiza prin amplasarea unui centru mobil la sediul Centrului Multifuncțional. Recoltarea de sânge va fi realizată de către personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină”, au transmis reprezentanții RAADPFL Craiova.

La rândul lor, reprezentanții Centrului de Transfuzii Craiova au spus că donatorii au o serie de beneficii. Aceștia își pot evalua starea de sănătate și au și avantaje materiale.

„În primul rând, salvezi o viață în 10 minute. Apoi vorbim despre: consultație gratuită înaintea donării, șapte tichete de masă, analize gratuite la fiecare donare de sânge, analize gratuite extinse pentru donator și membrii familiei la trei donări succesive pe durata unui an, 50% reducere la abonamentul de transport în comun, timp de o lună de zile, persoanele care donează sânge regulat prezintă un risc mai scăzut de infarct și accident vascular cerebral, stimulează organismul să producă celule sanguine noi. Persoanele care donează sânge de două ori pe an prezintă o rată mai mică de cancer și o rată de mortalitate mai mică decât cele care nu donează sânge, în condițiile unor donări regulate, nu ocazionale”, au menționat reprezentanții Centrului de Transfuzii Craiova.

Miercuri, începând cu ora 8.30, și la Baroul Dolj va avea loc o astfel de campanie, unitatea mobilă fiind amplasată la sediul instituției.

Articolul precedentElevi și profesori din Dolj, selectați pentru excelență. Urmează testarea celor dornici de performanță
Articolul următorPosturi de medic scoase la concurs, la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Instituția are nevoie de chirurgi și reumatologi