Festivalul „Puppets Occupy Street”, revine la Craiova, pe data de 25 august, urmând ca, pentru opt zile, Bănia să devină scena internațională a artei animației, unde trupe și artiști independenți din 23 de țări vor crea o atmosferă vibrantă pentru publicul de toate vârstele.

Evenimentul va fi organizat la Craiova, pentru al șaselea an consecutiv, în perioada 25 august – 1 septembrie, de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, festivalul având mai multe secțiuni: spectacole și concerte; expoziții; arte plastice & vizuale, instalații; filme de scurtmetraj și animație.

„Puppets Occupy Street” este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, ce aduce la un loc companii de teatru private și teatre de stat, dar și directori de festivaluri, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

Festivalul cuprinde de la reprezentații teatrale și animație stradală la ateliere de creație pentru copii și pentru profesioniști, dar și expoziții de scenografie, concerte și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice realizate în regim propriu, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice etc., care se desfășoară simultan în mai multe zone ale orașului. „Puppets Occupy Street” nu are caracter competitiv, scopul fiind de a promova arta animației în comunitate și de a genera accesibilitate la actul artistic către toate categoriile de vârstă.