Contul de WhatsApp aferent numărului de telefon al Luizei a fost activ pentru scurt timp în noaptea de miercuri spre joi, la 4 luni de la dispariţia ei. O prietenă a fetei a observat că cineva a activat contul şi a scos-o pe fată din două grupuri din aplicaţie prin care Luiza obişnuia să ţină legătura cu colegii înainte să dispară. 

O colegă de clasă şi prietenă bună a Luizei Melencu a semnalat familiei că în noaptea de miercuri spre joi în grupul de WhatsApp al clasei a apărut activitate pe contul prietenei dispărute în 14 aprilie.

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe WhatApp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1,00, i-a şters contul. (n. red. – bunicul se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza a ieşit din acel grup) (…) Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit… Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum… Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (…) am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta”, a declarat bunicul Luizei Melencu, citat de Adevarul.

Prietena Luizei, care spune că a fost între timp contactată de către anchetatori, este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva.

„La 00:56 a ieşit din grup“, a spus fata, care a făcut şi un print-screen.

Prietena Luizei a mai declarat că, după această activitate, a încercat să sune pe numărul fetei dispărute, însă a intrat robotul telefonic.