Municipiul Craiova a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, iluminatul festiv fiind aprins vineri seară, când craiovenii și micuții lor s-au bucurat și de spectacolul oferit de Gașca Zurli.

Cu acest prilej a fost deschis, la Craiova, şi Târgul de Crăciun, comercianţii aşteptându-şi clienţii cu produse specifice sărbătorilor ce vor urma, cu bunătăţi şi vin fiert, în timp ce pe esplanada Teatrului Naţional Craiova a fost amenajat un parc de distracţii pentru copii.

Startul Sărbătorilor de Iarnă a fost dat de cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetița Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoțel și Zdrăngănel – Gașca Zurli, fiind aprinse peste un milion de luminițe.

Acțiunile pregătite în acest an de autoritățile locale vor avea loc în Piața „Mihai Viteazul” (Târgul de Crăciun, patinoarul, spectacole) și pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu (Orășelul Copiilor).

Astfel, în Casa lui Moș Crăciun sau în Căsuța Spiridușilor din Piața „Mihai Viteazul” se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări, decorare globulețe etc.

„Pentru a se evita aglomerația, cei mici se pot programa telefonic după cum urmează: pentru Casa lui Moș Crăciun – 0721.689.776, iar pentru Căsuța Spiridușilor – 0771.015.719”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Totodată, craiovenii care vor fi prezenți la Târgul de Crăciun din Piața „Mihai Viteazul”  vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie, să asculte colinde și să fredoneze împreună cu artiștii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri.

Noutatea acestui an este că micuții craiovenilor vor avea ocazia să  împodobească un brad de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Național – la Orășelul Copiilor.

„Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să le aducem o bucurie în plus tuturor copiilor și să-i provocăm să facem împreună cel mai frumos brad din țară. Astfel, fiecare copil va aduce un obiect și, cu ajutorul celor de la RAADPFL Craiova, îl va pune chiar el în brad. În fiecare seară, copiii pot veni apoi cu părinții, cu prietenii și își pot admira globulețul pe care l-au adus. Va fi un brad împodobit de copii, pe care să-l admire toată lumea”, a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Bradul va fi la dispoziția copiilor începând cu ziua de 5 decembrie, dată până la care cei mici pot pregăti decorațiunile, respectiv globuri învelite în pânză de sac și pictate, funde mari din pânză de sac, conuri de brad pictate de ei, mere roșii, cănuțe pictate cu motive oltenești, realizate din carton.

Articolul precedentInstituții renumite din Craiova, școli și grădinițe, fără autorizație de securitate la incendiu. Primăria Craiova, pe lista unităților cu probleme
Articolul următorFemeie lovită de locomotivă, în Craiova