Preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina s-au transformat în mici antreprenori, miercuri după-amiaza, când în cadrul celei de a VIII-a ediţii a Târgului de vară, au comercializat, în curtea instituţiei, obiecte decorative, jucării, băuturi răcoritoare, realizate individual sau cu ajutorul părinţilor. Banii strânşi sunt folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite sau accesorii pentru grădiniţă.

Târgul de vară este un proiect de activități pentru dezvoltarea personală şi pentru formarea deprinderilor antreprenoriale ale preșcolarilor. Proiectul se află la a opta editie și este initiat de educatoarele Mimi Bădoiu și Rodica Urîtu. Scopul proiectului îl constituie formarea deprinderilor antreprenoriale prin valorificarea unor obiecte decorative, jucării, băuturi răcoritoare, realizate individual sau cu ajutorul adulților.

Directorul GPP Nr. 2, Mihaela Dicu, a declarat că, totodată, acest proiect contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a preșcolarilor implicați, a abilităților de comunicare și interacțiune cu mediul și persoanele din jur.

„De-a lungul celor 7 ediții, rând pe rând, numărul grupelor implicate a crescut de la 2 la 8, dovedind astfel interesul părinților și copiilor pentru acest tip de activitate în parteneriat cu grădinița și agenții comerciali din Municipiul Slatina. Târgul de vară este o activitate de exploatarea a intereselor copiilor, a dorinței lor de mișcare și de joacă, de dobândire a încrederii în forțele proprii. Numărul celor prezenți azi la Târgul de vară este o dovadă că în Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina relația cu părinții copiilor este foarte apropiată, caldă și stimulativă. Părinții nostri vin cu idei pe care le implementează împreună cu copiii și cu cadrele didactice, reușind să ne surprindă an de an”, a afirmat ea.

Beneficiarii direcți ai acestui eveniment sunt preșcolarii, familiile lor, cadrele didactice și comunitate locală.

„Prin intermediul echipei deja formate, proiectul își propune să activizeze întregul colectiv al grădiniței și familiile copiilor, să întărească atitudinea pozitivă a copiilor față de muncă și față de rezultatul muncii. Achiziționarea unor obiecte necesare în fiecare sală de grupă ca urmare a valorificării obiectelor confecționate contribuie la realizarea unei relații corecte în cadrul grupei de copii. Copiii au astfel posibilitatea de a-și promova identitatea proprie dar și imaginea grădiniței”, a mai spus Mihaela Dicu.

Ea a adăugat că tradiţia Târgului de vară va continua.

„Dorim să continuăm tradiția, prin realizarea unui eveniment din ce în ce mai bun, motivați fiind de impactul pozitiv pe care l-au avut edițiile anterioare asupra copiilor, a părinților acestora, a întregii comunități locale. Sărbătorile grădiniței continuă cu Ziua grădiniței în data de 7 iunie 2018 «Dacă vreți să fiți ca noi/ Veniți la grădinița 2!»”, a conchis Mihaela Dicu.

Articolul precedentHandbalistele CSU Craiova, distincții din partea municipalității
Articolul următorAccident mortal în Olt. Biciclist în vârstă de 74 de ani, lovit de o autoutilitară