Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, cu privire la cazul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament, că luni, reprezentanţii Corpului de Control vor face verificări în județele Dolj şi Mehedinţi. 

Aceste verificări se impun și la DGASPC Dolj întrucât procurorul de caz, Maria Pițurcă, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost însoțită, vineri, la locuința din Baia de Aramă, de un asistent social din cadrul DGASPC Dolj și un psiholog.

„Astăzi am vorbit din nou cu doamna premier, am trimis un mesaj ambasadei SUA, cu dorinţa de a avea o colaborare şi a ne asigura că acest minor este în regulă, atât cât poate fi după episodul prin care a trecut. Corpul de control, luni dimineaţă, va fi în Dolj şi Mehedinţi, am cerut un raport amănunţit de la faţa locului. Voi primi un raport complet cu evoluţia acestui caz, sper ca şi familia adoptivă să colaboreze, să ne asigurăm, pentru că aceasta este atribuţia Ministerului Muncii, că minorul este stabilizat după această traumă. Este obligatoriu ca minorul să primească şi consiliere psihologică. Facem tot ce este posibil legal, să ne ocupăm, să aflăm starea copilului. Cred că familia adoptivă nu va avea nicio problemă, este interesul major al copilului, să ne asigurăm că acesta este stabil” a spus Marius Budăi, conform antenei3.ro.

În ceea ce o privește pe micuță, avocatul familiei adoptive dă asigurări că Sorina este bine în mediul familial unde a ajuns.

Articolul precedentSorina Pintea, despre cazul micuței din Mehedinţi: „Ascultaţi-o şi pe Sorina”
Articolul următorVIDEO/FOTO. Cetățean turc ascuns deasupra cabinei unui camion încărcat cu pepeni. A fost depistat la Frontiera Calafat