Consiliul Local Craiova, chemat în instanță de profesorii unui liceu din municipiu

Consiliul Local Craiova va fi chemat în instanță de către profesorii Colegiului Național „Ștefan Odobleja” din Craiova, după ce la ședința ordinară din această lună a fost votat un proiect de hotărâre privind darea în folosință a unuia dintre spațiile acestei instituții, unui alt liceu din Craiova. Este vorba despre Liceul „Voltaire” care nu mai poate funcționa în clădirile Universității din Craiova întrucât pentru acreditare este absolut necesară derularea activității într-un spațiu preuniversitar.

Dascălii de la Colegiul „Ștefan Odobleja” consideră că această decizie a consilierilor locali a fost luată fără o analiză corectă a situației din teren. Profesorii susțin că pentru a-i primi pe cei de la Liceul „Voltaire” trebuie să fie distruse anumite laboratoare de informatică pentru a fi transformate în săli de clasă și astfel actul educațional al elevilor al avea de suferit. Deși proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor locali, cadrele didactice nu se opresc aici.

Se intenționează atacarea în instanță a hotărârii Consiliului Local Craiova, pe contencios administrativ. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca această hotărâre să nu își producă efectele. Suntem 156 de angajați, 1.451 de elevi și peste 2.000 de părinți. Noi ne vom întâlni, profesorii între noi, pentru că este vorba de viața a 4.000 de oameni. Ne pare rău că Liceul Voltaire este în această situație. Au fost introduși în rețeaua școlară la 31 ianuarie 2018, deși Consiliul Local Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj știau că Universitatea din Craiova a făcut notificare în noiembrie 2017 către Voltaire că nu le mai dă spațiu de la 1 septembrie, iar pe 7 decembrie Consiliul de Administrație al Universității din Craiova a spus clar că acel contract de comodat este valabil doar până la 31 august, anul acesta. Noi nu avem nimic împotriva lor, au făcut o solicitare normală: rămâi fără sediu, soliciți sediu. Noi suntem împotriva modalității în care s-a acționat de la început, cu rea credință față de Colegiul Odobleja. Nu s-a făcut o evaluare obiectivă”, a explicat profesoara Veronica Șerban, care este și lider de sindicat al dascălilor de la Colegiul „Ștefan Odobleja”.

După ședința de Consiliu Local Craiova, de joi, scandalul din sala de ședințe s-a mutat pe holul Primăriei Craiova, apoi în fața instituției, acolo unde a fost nevoie chiar de intervenția polițiștilor locali pentru a calma spiritele. Mămica unei eleve de la Liceul „Voltaire” a îmbrâncit o profesoară de la Colegiul „Ștefan Odobleja”, cadrele didactice de aici fiind acuzate că închiriază spațiile respective pentru a mai pune mâna pe niște sume de bani. Femeia s-a ales și cu o amendă de 100 de lei.

Articolul precedent(VIDEO) Tornadă în Teleorman. Imagini cu fenomenul meteo extrem, postate pe Facebook
Articolul următorDrum de balast din Olt, asfaltat