Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Ștefan Odobleja” din Craiova, în incinta căruia s-a mutat și Liceul Voltaire, a luat decizia ca ora de curs să aibă 30 de minute, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj nefiind de acord cu această soluție care nu este una legală.

Dascălii Colegiului Național „Ștefan Odobleja” din Craiova susțin că întreaga activitate le-a fost dată peste cap după ce Liceul Voltaire a fost mutat în incinta Colegiului. Pentru că proiectul pe fonduri europene nu le permite transformarea laboratoarele în săli de clasă, cei din Consiliului de Administrație al unității de învățământ au recurs la varianta reducerii ca timp a orelor de curs.

Elevii spun, la rândul lor, că le-a fost transmis faptul că vor trebui să se adapteze noului program până în momentul în care se va rezolva problema spațiului, rerezentanții Colegiului Odobleja sperând ca instanța să declare ilegală hotărârea de consiliu local prin care Liceului Voltaire i-a fost pusă la dispoziție, aici, o clădire cu săli de clasă.

„Cât durează procesul, ni s-a spus că vom avea ore de 30 de minute. Este un pic mai ciudat, dar aceasta este situația. Profesorii spun că nu mai avem săli de clasă suficiente pentru a ne desfășura activitatea așa cum ar trebui. Nu ai timp să faci mare lucru. Cei din clasele a IX-a și a X-a vin de dimineață până la 11.30, apoi intrăm noi”, a spus unul dintre elevii Colegiului „Ștefan Odobleja” din Craiova.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj nu sunt de acord cu decizia luată de către cei din Consiliului de Administrație al unității școlare, punându-le în vedere să ia toate măsurile pentru a intra în legalitate.

„Consiliulul de Administrație al Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova a hotărât ca ora de curs să fie de 30 de minute. Inspectoratul Șcilar Județean Dolj a solicitat conducerii Colegiului Ștefan Odobleja să întreprindă toate măsurile pentru a intra în legalitate”, a declarat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Potrivit legii, ora de curs trebuie să aibă 50 de minue, cu o pauză de 10 minute.

 

 

Articolul precedentVIDEO/FOTO. Craioveni, reținuți după ce au lovit cu un cuțit un tânăr în vârstă de 18 ani și au făcut scandal în fața unui local din Craiova. Cei doi voiau să fugă din țară, fiind prinși la Arad
Articolul următorPolițist din Craiova, bătut de un bărbat pe care îl urmărea – FOTO