Decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, care este și președinte al Asociației președinte al asociației Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC) și cofondator al Platformei Civice anti Kozlodui a semnalat lipsa de reacție a autorităților din județul Dolj în ceea ce privește protejarea biodiversivității.

Săuleanu consideră că un astfel de subiect, pus în discuție în cadrul unei conferințe regionale, miercuri, ar trebui să intereseze autoritățile doljene, mai ales că județul are potențial ecoturistic.

„Cu dezamăgire am participat astăzi la Conferința Regională ”Protejarea biodiversității și a mediului. Șansele relansării economice prin inovare și bioeconomie”. Am constatat cu uimire lipsa autorităților locale, a subiectelor de interes pentru doljeni, în condițiile în care avem resurse extraordinare care așteaptă să fie exploatate, precum aria protejată Bistreț, asemănată de multe ori cu Delta Dunării. Avem nevoie de o strategie de dezvoltare a acestei zone unice, de măsuri concrete ale Guvernului, care trebuie să sprijine investițiile locale. Evenimentul de astăzi ar fi putut fi o oportunitate pentru administrația locală de a sublinia importanța exploatării potențialului ecoturistic al Doljului”, a scris Săuleanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că lacul Bistreț din județul Dolj este un obiectiv de care nimeni nu pare a fi interesat, deși adăpostește peste o sută de specii de păsări acvatice.

„Este nevoie de reglementări stricte privind protecția mediului și a biodiversității, coroborate cu o viziune strategică de valorificare a potențialului ecoturistic. În plus, trebuie să tragem un semnal de alarmă în legătură cu proximitatea centralei de la Kozlodui, aflată la doar 10 kilometri distanță de această arie protejată, declarată sit Ramsar. Autoritățile sunt responsabile de adoptarea unor măsuri stricte de monitorizare a sitului nuclear din Bulgaria, de luarea unei poziții concrete cu privire la riscurile generate de centrala nucleară și de megadepozitul pentru deșeuri radioactive care se construiește în imediata apropiere. Bistrețul adăpostește peste o sută de specii de păsări acvatice, dintre care șapte periclitate la nivel global și 36 de interes conservativ european”, mai spune președintele ARC Craiova.

Articolul precedentCei mai mulți candidați admiși la Școala de Poliție Câmpina sunt din județul Dolj
Articolul următorTeatrul „Marin Sorescu” din Craiova a pregătit peste 130 de evenimente pentru noua stagiune