Program tip after school, cursuri de limbi străine, program pentru perioada vacanțelor școlare, club de lectură sau ateliere de dezvoltare personală, de toate acestea vor avea parte elevii și adolescenții din Craiova, în perioada următoare, în cadrul Centrului de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială, inaugurat miercuri de către reprezentanții Centrul de Resurse și Angajament Ford din Bănie.

Acest centru este destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, depășind barierele procesului clasic de educare și formare.

„Centrul de Resurse și Angajament Ford a fost creat în urmă cu un an, prin parteneriat dintre Primăria Craiova, Fundația Ford și Asociația pentru Educație Sud-Vest Oltenia. Facem primii pași pe direcția pe care ne-am dorit-o, respectiv tinerii noștri să nu mai părăsească regiunea și dacă vor o țară ca afară să și-o facă chiar aici, în comunitatea noastră”, a spus Leonardo-Geo Mănescu, președinte EDUCOL.

Prezent la eveniment, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că prin activitatea derulată în cadrul Centrului și părinții care nu au timp suficient pentru copii vor fi avantajați.

„Cu cinci luni în urmă participam la inaugurarea Centrului de Resurse Umane și Angajament Ford și ne-am mândrit la vremea respectivă cu deschiderea porților singurului centru de acest gen din Europa, iată că astăzi suntem din nou împreună pentru a vedea cum prinde viață primul proiect de antreprenoriat al Centrului. Momentul de azi are un impact pentru întreaga comunitate. Acest centru, prin activitățile de aici, oferă o alternativă perfectă pentru părinții care nu au timp pentru copiii dumnealor. Oferă un cadru sigur, profesionist și modern de educare, prin programe și ateliere tip after school, cursuri de limbi străine, programe pe perioada vacanțelor sau cluburi de lectură. Acest proiect prezintă o modalitae inovatoare e formare, cu instrumente particularizate în funcție de nevoile noii generații”, a declarat Genoiu.

La rândul său, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a menționat că municipiul Craiova avea nevoie de un astfel de centru.

„Este un proiect nou de care regiunea avea nevoie. Municipiul Craiova avea nevoie de aceste lucruri noi. Sunt convins că proiectul va fi unul de succes”, a spus Bărăgan.

Janina Vașcu, inspector școlar adjunct al ISJ Dolj consideră că prin inaugurarea acestui centru, „învățământul doljean a făcut un pas important ” și că toate atelierele derulate „vor aduce plusvaloare învățământului preuniversitar”.

În ceea ce privește programele și ateliere organizate, acestea sunt: program CLASS After School(6-10 ani); programe CLASS HOLLIDAYS – perioada vacanțelor școlare (6-14 ani); cursuri de limbi moderne – engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă (5-18 ani); ateliere de dezvoltare personală (6-9 ani); club de lectură (5-8 ani); Atelier de Paleontologie – pe urmele dinozaurilor (5-8 ani); Atelier de Origami (5-10 ani); Atelier Vorbire și Limbaj – exprimare și expresivitate (6-10 ani).

Toate activitățile organizate în cadrul CLASS vor fi susținute de studenți și absolvenți ai Universității din Craiova, specialiști în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, cadre didactice ale Universității din Craiova, experți formatori, traineri și sociologi.

Articolul precedentUn doljean a fost condamnat la peste trei ani de închisoare pentru șantaj. Bărbatul a fost prins în Germania
Articolul următorElev din Craiova, eliminat din examenul de simulare a Bacalaureatului