Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Dolj se declară nemulțumiți de faptul că ideea potrivit căreia toți elevii înscriși la școlile din Craiova ar trebui să primească gratuitate la transportul în comun a fost preluată de către consilierii municipali liberali și transformată într-o inițiativă despre care spun că le aparține. Elevii nu vor ca acest demers să fie politizat și speră ca autoritățile publice locale să țină cont de propunerea lor.

Președintele Consiliului Județean al Elevilor Dolj, Andra Ion, a precizat că această idee a fost dezbătută în cadrul a trei Adunări generale ale Consiliului Județean al Elevilor Dolj, stabilindu-se doi pași pentru concretizarea ei, respectiv strângerea de semnături în sprijinul inițiativei și participarea la discuții cu reprezentanți ai administrației publice locale, pentru a o pune în aplicare.

„După săptămâni la rând dedicate procesului de organizare și desfășurare a demersului, acesta capătă fond. În lumina evenimentelor recente însă, ținem să facem o serie de precizări: inițiativa și campania aferentă intitulată „Vrem gratuitate, nu transport în RATe!” aparțin exclusiv Consiliului Județean al Elevilor Dolj. Ne poziționăm ferm ca fiind independenți de grupările din sfera politicului și refuzăm asocierea cu acestea, acțiunile noastre având caracter nepartizan. Ideea și eforturile depuse în scopul materializării sale au izvorât strict din necesitatea celor pe care îi reprezentăm: elevii, viitorul societății, asupra cărora ar trebui să se concentreze realmente atenția comunității locale. Solicităm public ca desfășurarea și rezultatul campaniei să nu fie eclipsate de mișcări politice de natură să atragă capital de imagine și insistăm asupra tratării corespunzătoare a nevoilor stringente ale elevilor”, a explicat Andra Ion.

Elevii au venit și cu argumente pentru obținerea gratuității, urmând ca vineri să poarte o discuție cu primarul și unul dintre viceprimarii Craiovei.

„Costul abonamentului lunar, ce reprezintă peste o treime din valoarea alocației unui copil, sumă nu întotdeauna accesibilă familiilor, dorința de a contribui la facilitarea accesului la educație a elevilor, de altfel beneficiari primari, precum și de a scădea rata absenteismului școlar, prin încurajarea acestora să participe la cursuri, au constituit principalele argumente ce au condus spre demararea demersului. La acestea se adaugă susținerea unei metode eficiente de a reduce numărul absențelor înregistrate ca urmare a întârzierilor cauzate de traficul congestionat, circulația rutieră fiind degajată astfel. Vineri o să discutăm cu domnul primar și domnul viceprimar Stelian Bărăgan și sperăm să avem, la final, un rezultat favorabil”, a mai spus președinta Consiliului Județean al Elevilor Dolj.

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a confirmat faptul că au fost purtate discuții cu privire la acest demers al elevilor, neînțelegând însă de ce consilierii municipali liberali au preluat ideea și au transormat-o într-o inițiativă a lor.

„Această inițiativă despre care colegii de la PNL spun că au depus-o nu este inițiativa dumnealor. Haideți să nu mai facem campanie electorală și să nu ne mai asumăm ceva ce nu este al nostru. Acum o săptămână, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții elevilor în care s-a propus acest proiect, numai că, spre deosebire de dumnealor, noi nu am mediatizat această propunere”, a precizat Bărăgan.

La rândul lor, consilierii liberali au lansat deja în mediul on-line informația potrivit căreia ei ar fi depus această inițiativă cu privire la gratuitea transportului.

„Consilierii municipali PNL Craiova au depus o INIȚIATIVĂ de Consiliu pentru ca elevii să beneficieze de gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun din Craiova. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor, care a solicitat gratuitate pentru elevi pe toate mijloacele de transport în comun administrate de Primăria Municipiului Craiova, grupul consilierilor municipali PNL Craiova a depus astăzi, 23.01.2019, la sediul primăriei, o Inițiativă de Consiliu Local care preia propunerea apărută recent în spațiul public”, este mesajul PNL Craiova. 

Articolul precedentDoljul, sub cod galben de polei
Articolul următorVIDEO/FOTO. Incendiu la două imobile din Craiova